Gezondheidsverklaringen

Gezondheidsverklaringen

Een medewerker die zakelijk op reis gaat, wil zorgeloos het land van bestemming in kunnen reizen. Daar horen reisvaccinaties, een reisadvies en de juiste gezondheidsverklaringen bij. Soms is een gezondheidsverklaring ook nodig voor het veilig en gezond kunnen uitvoeren van werk door een medewerker. Ook in dat geval kunnen wij ontzorgen met de juiste preventieve medische onderzoeken (PMO).

Reisvaccinaties en coronavrij-verklaringen

Gaat een medewerker op reis? Dan loopt hij het risico om in contact te komen met ziekten waar geen of onvoldoende weerstand tegen is (opgebouwd). Veel infectieziekten zijn te voorkomen door te vaccineren of andere preventieve maatregelen. Voor sommige bestemmingen zijn vaccinaties verplicht, voor andere bestemmingen slechts geadviseerd. Vaak dient een reiziger ook aan te tonen dat hij coronavrij is. Zakelijke reizigers kunnen bij ons terecht voor vaccinaties, een coronatest en een bijbehorende vereiste doktersverklaring om goed voorbereid naar de bestemming te kunnen reizen.

Werkgerelateerde gezondheidsverklaringen

Als een werknemer werkzaamheden verricht waarbij het een vereiste is dat hij een specifieke periodieke medische keuring (PMO) ondergaat dan kan hij ook bij ons terecht. Via medisch onderzoek kunnen wij werkgerelateerde risico’s en beroeps- of functiegebonden klachten opsporen en zorgen voor de medische gezondheidsverklaringen.