Gezondheidschecks

Preventieve gezondheidscheck

Een gezondheidscheck is bedoeld om inzicht in de eigen gezondheid te krijgen en preventief met de gezondheid aan de slag te gaan. Ook wanneer een werknemer geen gezondheidsklachten ervaart. De artsen van Corporate Vitality houden een vraaggesprek dat gebaseerd is op wetenschappelijk onderzoek. Samen met onze uitgebreide medische expertise krijgen we zo een beeld van de gezondheid van de medewerker, dat we completeren met aanvullend onderzoek. Zo kunnen we een risico-inschatting maken van de kans op toekomstig gezondheidsverlies en mogelijke ziekten.

Wij voeren vier soorten gezondheidschecks uit: de medische, de sportmedische, de mentale en de executive gezondheidscheck. De medische gezondheidscheck geeft informatie over de totale gezondheid en leefstijl. Na de sportmedische check weet de werknemer hoe gezond en fit hij is en heeft hij of zij richtlijnen om meer uit het sport- en beweegactiviteiten te halen. De mentale gezondheidscheck geeft inzicht in de psychologische balans en veerkracht en hoe deze te versterken. De executive check is speciaal bedoeld voor diegene die op de toppen van kunnen presteert en/of een combinatie van de gezondheidschecks wil laten uitvoeren.

Een werknemer wil gezond blijven, maar ook een werkgever heeft baat bij productieve gezonde medewerkers. Vaak is er, voor het krijgen van een diagnose, een periode van klachten en minder energie bij de werknemer. Gedurende deze periode kan ook de werkgever minder profiteren van de kwaliteiten van de werknemer.

Het is vanuit meerdere perspectieven verstandig om preventief je gezondheid te laten checken. Voor de werkgever en de werknemer.

Bekijk hier onze informatie film

Afspraak maken?