Mentale gezondheidscheck

Mentale gezondheidscheck

Onze mentale gezondheidscheck geeft inzicht in de psychologische balans en veerkracht van een werknemer en hoe deze te versterken. Of we lekker in ons vel zitten, wordt door méér dan onze fysieke gezondheid bepaald, o.a. onze emotionele en mentale gezondheid speelt hierin een rol.

Tijdens een mentale gezondheid besteedt onze klinisch psycholoog en tevens arbeids- en organisatiepsycholoog aandacht aan verschillende psychologische aspecten zoals eventuele (eerder gestelde) diagnoses, duurzame inzetbaarheid, doseren van de energie en het zetten van volgende stappen.

Uitgangspunt is daarbij altijd de positieve psychologie. Vanuit de filosofie van de positieve psychologie zijn er mogelijkheden om ondermijnende processen te keren. Aandacht geven aan positieve gevoelens en gebeurtenissen en er vaker even bij stil staan verandert langzaam de neuronale netwerken in ons brein en kan zelfs de structuur van het brein veranderen ten gunste van welbevinden en gezondheid. Dit blijkt uit neurowetenschappelijk onderzoek. Onze mentale gezondheidschecks bieden de gelegenheid hier verder op in te gaan.

Onze psycholoog zet werknemers graag aan het werk om het beste uit zichzelf te halen. Daarbij staat geestelijk welbevinden aan de basis voor succes en geluk. Werknemers krijgen tijdens de mentale gezondheidscheck adviezen hoe dat te optimaliseren en te finetunen.

Afspraak maken?