Leefstijladvies

Leefstijladvies

Uit gerenommeerd onderzoek blijkt steeds duidelijker het belang van een gezonde leefstijl. Leefstijl houdt naast beweging en voeding ook slaap, bioritme, balans in het zenuwstelsel, sociale context en zingeving in. Met recente kennis van medisch onderzoek geven we op maat informatie en zo nodig advies. Hierbij bepaalt de werknemer welke haalbare aanpassingen passen bij zijn situatie, zodat deze leiden tot een duurzame gezondheidswinst. De werknemer weet na de check (nog meer dan dat hij al deed), hoe de invloed te vergroten op de eigen gezondheid, hoe dit aan te wenden. Iemand krijgt zo meer regie, meer ownership over zijn gezondheid.

Onze artsen nemen tijdens consulten en gezondheidschecks leefstijladviezen altijd mee. Hoogopgeleide, technisch geschoolde medewerkers zijn vaak mentaal erg sterk ontwikkeld. Ze weten veel, maar veel weten betekent echter nog niet altijd dat je iets in de praktijk kunt brengen. Kennis is nog geen kunde. De motivatie van iemand is bijvoorbeeld ook heel erg belangrijk net als de externe omstandigheden als gezinssituatie. Daarnaast is er een vaak een reden nodig om een leefstijlpatroon te veranderen.

Met bewustwording en passende adviezen binnen de comfortzone proberen onze artsen een leefstijlverandering in gang te zetten. Een sport adviseren die buiten iemands comfortzone ligt, zal een paar maanden lukken en effect hebben. Na verloop van tijd past het niet meer en wordt het een straf. Uiteindelijk houdt iemand dat niet vol, laat staan dat het leidt tot een nieuwe gewoonte, een ‘nieuw normaal’. Met deskundigheid en rekening houdend met iemands comfortzone en situatie is er veel  mogelijk.

Neem contact met ons op voor meer informatie.