In het kort

De mentale check is voor:

Medewerkers die meer inzicht willen in hun psychologische gesteldheid en hoe te versterken.

Dit meten we:

Psychologische aspecten

Wat houdt de mentale gezondheidscheck in?

Onze mentale gezondheidscheck geeft inzicht in de psychologische balans en veerkracht van een werknemer en hoe deze te versterken. Of we lekker in ons vel zitten, wordt door méér dan onze fysieke gezondheid bepaald. Onder andere onze emotionele en mentale gezondheid speelt hierin een rol.

Tijdens een mentale gezondheidscheck besteedt onze mentale coach of psycholoog en tevens arbeid- en organisatiepsycholoog aandacht aan verschillende mentale aspecten zoals eventuele (eerder gestelde) diagnoses, duurzame inzetbaarheid, doseren van de energie en het zetten van volgende stappen.

Uitgangspunt is daarbij altijd de positieve psychologie. Vanuit de filosofie van de positieve psychologie zijn er mogelijkheden om ondermijnende processen te keren. Aandacht geven aan positieve gevoelens en gebeurtenissen en er vaker even bij stil staan verandert langzaam de neuronale netwerken in ons brein en kan zelfs de structuur van het brein veranderen ten gunste van welbevinden en gezondheid. Dit blijkt uit neurowetenschappelijk onderzoek. Onze mentale gezondheidschecks bieden de gelegenheid hier verder op in te gaan.

Onze psycholoog zet werknemers graag aan het werk om het beste uit zichzelf te halen. Daarbij staat geestelijk welbevinden aan de basis voor succes en geluk. Werknemers krijgen tijdens de mentale gezondheidscheck adviezen hoe dat te optimaliseren en te finetunen.