Een gezondheidscheck voor jouw medewerkers.

Hoe vitaal is jouw personeel?

health-check-banner

Preventieve gezondheidscheck

Een preventieve gezondheidscheck is voor veel organisaties een waardevol hulpmiddel. Een periodieke gezondheidscheck helpt eventuele gezondheidsklachten van werknemers in een vroeg stadium op te sporen, waardoor ergere klachten kunnen worden voorkomen. Dit is niet alleen waardevol voor de medewerker, ook voor de organisatie zijn gezonde werknemers onmisbaar. Onder het motto ‘voorkomen is beter dan genezen’ ondersteunt Corporate Vitality organisaties met preventieve gezondheidschecks. Onze gezondheidschecks worden uitgevoerd in het Corporate Vitality Center op High Tech Campus Eindhoven, ons centrum is SCAS-gecertificeerd.

Weet hoe vitaal jouw personeel is
Weet hoe vitaal jouw personeel is
Inzichtelijk via een dashboard
Inzichtelijk via een dashboard
Onderzoek op maat gemaakt
Onderzoek op maat gemaakt
Ga verzuim en verloop tegen
Ga verzuim en verloop tegen

Waarom is een preventieve gezondheidscheck belangrijk?

Tijdens een preventieve gezondheidscheck voor bedrijven analyseert een arts van Corporate Vitality de gezondheid en fysieke conditie van werknemers. Dit helpt bij het opsporen van potentiële gezondheidsproblemen en risico’s, die daardoor op tijd behandeld kunnen worden.

Bovendien geeft een Health Check de werknemers een beter inzicht in hun eigen gezondheid. Dit kan hen aanmoedigen om verbeteringen aan te brengen in hun leefstijl.

Zo werkt het

Werknemer boekt een gezondheidscheck

Werknemer boekt een gezondheidscheck

Na uitnodiging of een oproep kunnen jouw werknemers zich online aanmelden voor een gezondheidscheck.

Werknemer vult een online vragenlijst in

Werknemer vult een online vragenlijst in

Om de check zo goed mogelijk voor te bereiden wordt er om aanvullende informatie gevraagd.

Gezondheidscheck in het Health Centre

Gezondheidscheck in het Health Centre

De werknemer wordt gecheckt in ons Health Centre op de HTC of een Health Centre op locatie.

De resultaten worden verzameld op een dashboard

De resultaten worden verzameld op een dashboard

Op het dashboard kun je direct zien hoe je medewerkers scoren en waar extra aandacht aan besteed mag worden.

Werknemer gaat aan de slag met zijn/haar gezondheid

Werknemer gaat aan de slag met zijn/haar gezondheid

Door middel van verschillende gezondheidsinterventies wordt bepaald wat de werknemer nodig heeft.

De voordelen van een preventieve gezondheidscheck

Preventieve gezondheidschecks zorgen voor veel voordelen, waaronder:

  • Het vroegtijdig opsporen en voorkomen van gezondheidsklachten
  • Een beter inzicht in leefstijl en gewoonten
  • Gezonde en vitale werknemers
  • Het voorkomen van hoge ziektekosten
De voordelen van een preventieve gezondheidscheck

De gezondheidschecks van Corporate Vitality

Bij Corporate Vitality heb je de keuze uit verschillende soorten gezondheidschecks. Iedere check heeft een andere focus en bestaat daarom uit andere onderzoeken. Over het algemeen wordt in de onderzoeken de leefstijl, gezondheid en fysieke conditie gecontroleerd door middel van meerdere tests. De check ups worden naar wens in ons medisch centrum of op locatie uitgevoerd.

Van een PMO tot PAGO onderzoek of specifieke Health Check, ontdek meer over de verschillende onderzoeken:

Niet helemaal zeker welke Health Check het beste past bij je organisatie? Neem vrijblijvend contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Veelgestelde vragen

Gezondheidscheck

Het verschil tussen een PMO en een PAGO? Er is slechts een dunne lijn tussen deze twee gezondheidschecks. Het grootste verschil is dat PAGO zich enkel op de gezondheid in relatie tot de arbeidssituatie richt. Bij PMO gaat het om een algehele gezondheidscheck. De PMO is nooit verplicht, maar wordt gezien als een geschikt hulpmiddel om werknemers gezond in te zetten. De PAGO is verplicht voor bepaalde sectoren.

Een PMO is niet verplicht, maar het is een hulpmiddel om aan de Arbowet (artikel 18) te voldoen. Deze wet omvat de verplichting vanuit de werkgever om een veilige en gezonde arbeidssituatie voor medewerkers te creëren. Door periodiek een PMO uit te laten voeren, wordt aan deze verplichting voldaan.

Organisaties vragen zich vaak af of een PAGO verplicht is. Het antwoord is duidelijk: een PAGO is verplicht voor bepaalde sectoren waarvan de werkomgeving belastend is voor de gezondheid. In zulke sectoren dient een PAGO jaarlijks uitgevoerd te worden. Denk bijvoorbeeld aan de chemische sector, de bouwindustrie of nachtarbeid. De lijst van sectoren is uiteraard langer. Weten of je organisatie verplicht een PAGO moet laten uitvoeren?

Via een management dashboard zijn de resultaten van de gezondheidscheck realtime te bekijken. Lees hier meer over het dashboard.

Bij Corporate Vitality maken we onderscheid tussen een PMO, een PAGO en specifieke Health Checks. Binnen PMO vallen de Basis Health Check, de Fysieke Health Check, de Executive Health Check en de Sportmedische Health Check. De specifieke Health Checks die we aanbieden zijn een Mentale Health Check en een hart check.

Medewerkers worden via de mail uitgenodigd voor een gezondheidscheck. Na aanmelding worden medewerkers binnen 3 werkdagen teruggebeld om een afspraak in te plannen.

Door gerichte gezondheidscampagnes zorgen we er, met onze consultants voor, dat de gezondheidscheck juist gepositioneerd wordt in het bedrijf. Zodat er een zo hoog mogelijke participatiegraad zal ontstaan. Lees hier meer over consultancy.

Tevreden klanten bij Corporate Vitality

Bij Corporate Vitality vinden we het belangrijk dat organisaties en hun medewerkers écht geholpen worden. Met onze preventieve gezondheidschecks helpen we bedrijven vitaal te zijn en blijven. Veel organisaties zijn al jarenlang onze klant. Corporate Vitality voert onder andere preventieve gezondheidschecks uit bij de organisaties ASML, DAF en Signify.

Twijfel je nog over welke preventieve gezondheidscheck het meest geschikt is voor je organisatie? Stuur ons een e-mail of bel direct naar (040) 3333 001. We denken graag met je mee!

content image
Zij gingen je voor

“Corporate Vitality is al meer dan 10 jaar verbonden aan ASML en daarmee een betrouwbare en flexibele partner op het gebied van gezondheidspreventie.”

Heleen Wedzinga
Heleen Wedzinga Well-being manager ASML

“Naast de DAF Fit test zetten we ook vitaliteitscoaching in. Goede kwaliteit dienstverlening en een prettige samenwerking!”

Katja Wouters
Katja Wouters Programma manager Duurzame Inzetbaarheid DAF Truck

“4 jaar geleden vonden we in Corporate Vitality de perfecte partner om ons duurzame inzetbaarheidsprogramma en vitaliteitsbeleid vorm te geven en te implementeren."

Marc van Rooij
Marc van Rooij President Shimano Europe

Neem direct contact op

Contactgegevens

Vragen of eens sparren over de mogelijkheden? Laat het ons weten.

location

Corporate Vitality Office
Health Services Centre
High Tech Campus 5
5656 AE Eindhoven