Coaching

Wanneer uit een gezondheidscheck blijkt dat een werknemer specifieke ondersteuning of adviezen nodig heeft om de gezondheid te verbeteren bieden wij specifieke coachingstrajecten aan.

Waarom is vitaliteitscoaching zo belangrijk?

Uit gerenommeerd onderzoek blijkt steeds duidelijker het belang van een gezonde leefstijl. Leefstijl houdt naast beweging en voeding ook slaap, bioritme, balans in het zenuwstelsel, sociale context en zingeving in. Met recente kennis van medisch onderzoek geven we op maat informatie en zo nodig advies. Hierbij bepaalt de werknemer welke haalbare aanpassingen passen bij zijn situatie, zodat deze leiden tot een duurzame gezondheidswinst. De werknemer weet na de check (nog meer dan dat hij al deed), hoe de invloed te vergroten op de eigen gezondheid, hoe dit aan te wenden. Iemand krijgt zo meer regie, meer ownership over zijn gezondheid.

Met bewustwording en passende adviezen binnen de comfortzone proberen onze coaches een leefstijlverandering in gang te zetten. Een advies geven dat buiten iemands comfortzone ligt, zal een paar maanden lukken en effect hebben. Na verloop van tijd past het niet meer en wordt het een straf. Uiteindelijk houdt iemand dat niet vol, laat staan dat het leidt tot een nieuwe gewoonte, een ‘nieuw normaal’. Met deskundigheid en rekening houdend met iemands comfortzone en situatie is er veel mogelijk.

content image

Soorten coaching

Vitaliteitscoaching
Vitaliteitscoaching

In onze vitaliteit/leefstijl coaching en -adviezen maken we gebruik van verschillende modellen waarbij we eerst de situatie in kaart brengen.

Dit wordt opgevolgd door 4 coaching gesprekken waarbij we inzoomen op specifieke thema’s of kiezen voor een integrale aanpak.

Neem contact op om een traject te boeken bij een van onze coaches en sta fitter in het leven!

Premium coaching
Premium coaching

Premium Coaching is voor werkprofessionals die het beste uit zichzelf willen halen op gebied van mentale en fysieke gezondheid.

Het premium coachingstraject wordt uitgevoerd door leefstijl artsen of psychologen van Corporate Vitality. De artsen zijn BIG geregistreerde specialisten.

Omdat niet iedereen met dezelfde problematiek te maken heeft, is ieder traject op maat gemaakt. We streven naar een integrale aanpak. Globaal bestaat een traject uit een intakegesprek (1 uur) en 4 coaching gesprekken (4 uur). Dat kan online of in het Corporate Vitality Centre.

Corporate Vitality Academy

Corporate Vitality Academy

Corporate Vitality ontwikkelt op maat trainingen voor klanten. Wij hebben een netwerk aan coaches en trainers die dit kunnen. Wij zijn experts op gebied van gezondheid, vitality en welzijn in grote bedrijven. We geven trainingen op het gebied van mentaal welbevinden, leiderschap, voeding, slaap, leefstijl en fysieke gesteldheid.

We hebben ruime ervaring in het leveren van webinars, workshops en trainingen voor internationale bedrijven.

Neem contact op
Zij gingen je voor

“Corporate Vitality is al meer dan 10 jaar verbonden aan ASML en daarmee een betrouwbare en flexibele partner op het gebied van gezondheidspreventie.”

Heleen Wedzinga
Heleen Wedzinga Well-being manager ASML

“Naast de DAF Fit test zetten we ook vitaliteitscoaching in. Goede kwaliteit dienstverlening en een prettige samenwerking!”

Katja Wouters
Katja Wouters Programma manager Duurzame Inzetbaarheid DAF Truck

“4 jaar geleden vonden we in Corporate Vitality de perfecte partner om ons duurzame inzetbaarheidsprogramma en vitaliteitsbeleid vorm te geven en te implementeren."

Marc van Rooij
Marc van Rooij President Shimano Europe

Neem direct contact op

Contactgegevens

Vragen of eens sparren over de mogelijkheden? Laat het ons weten.

location

Corporate Vitality Office
Health Services Centre
High Tech Campus 5
5656 AE Eindhoven