Preventief Medisch onderzoek (PMO)

Een Preventief Medisch Onderzoek is een onmisbaar hulpmiddel voor iedere organisatie. Het welzijn van medewerkers is een belangrijk goed.

Corporate Vitality helpt grote bedrijven bij het uitvoeren van Preventief Medische Onderzoeken met als doel medewerkers vitaal en gezond te houden.

health-check-banner

Wat is een PMO?

Een veilige en gezonde organisatie creëren? Als werkgever heb je de plicht om voor je werknemers te zorgen. Een hulpmiddel dat veel organisaties daarvoor gebruiken is het Preventief Medisch Onderzoek.

Tijdens het Preventief Medisch Onderzoek, ook wel bekend al Periodiek Medisch Onderzoek, wordt de gezondheid van werknemers geanalyseerd. Dankzij Periodieke Health Checks bij Corporate Vitality kunnen onze artsen ziekteverschijnselen in een vroeg stadium opsporen of zelfs voorkomen. Hierdoor kan het ziekteverzuim in een organisatie omlaag worden gebracht.

Weet hoe vitaal jouw personeel is
Weet hoe vitaal jouw personeel is
Inzichtelijk via een dashboard
Inzichtelijk via een dashboard
Onderzoek op maat gemaakt
Onderzoek op maat gemaakt
Ga verzuim en verloop tegen
Ga verzuim en verloop tegen

De voordelen van een Preventief Medisch Onderzoek

Als organisatie loont het om medewerkers een preventief medisch onderzoek aan te bieden. Gezonde en gemotiveerde medewerkers halen namelijk het beste uit zichzelf. Ze kunnen zich beter focussen, zijn meer in balans en behalen betere resultaten. Dit is voor zowel de medewerker als organisatie waardevol.

Een PMO onderzoek heeft veel voordelen:

  • Vroegtijdige opsporing van gezondheidsproblemen
  • Tijdige behandeling
  • Verbetering van de kwaliteit van leven
  • Vermindering van ziektekosten
  • Bijdrage aan duurzaam inzetbare medewerkers
De voordelen van een Preventief Medisch Onderzoek

Waaruit bestaat een PMO bij Corporate Vitality?

Tijdens ons PMO onderzoek voert een arts van Corporate Vitality een gezondheidscheck uit. Dit gebeurt in ons eigen medisch centrum óf op locatie.

Bij het PMO onderzoek heb je als organisatie de keuze uit vier verschillende checks: een Basis Health Check, een Fysieke Health Check, de Executive Health Check of de Sportmedische Health Check.

Corporate Vitality dashboard

De resultaten uit de PMO onderzoeken worden anoniem in beeld gebracht in een dashboard. Dit dashboard is speciaal ontwikkeld voor het management van de organisatie. Op deze manier heeft de organisatie een goed zicht op de vitaliteit van de werknemers, zonder dat deze data aan personen gekoppeld kan worden.

content image

Is een PMO verplicht?

Een PMO is niet verplicht, maar het is een hulpmiddel om aan de Arbowet (artikel 18) te voldoen. Deze wet omvat de verplichting vanuit de werkgever om een veilige en gezonde arbeidssituatie voor medewerkers te creëren. Door periodiek een PMO uit te laten voeren, wordt aan deze verplichting voldaan.

Preventief Medisch Onderzoek kosten

Wij streven ernaar om op vitaliteitsvlak organisaties te ontzorgen door middel van maatwerk. Daarom verschilt het per organisatie wat het preventief medisch onderzoek inhoudt en wat de bijhorende kosten zijn. Benieuwd wat dit betekent voor jouw organisatie? Neem geheel vrijblijvend contact op.

Waarom Corporate Vitality?

Corporate Vitality is al jaren een begrip in de bedrijfsgezondheidstak. Met onze jarenlange ervaring garanderen we onderzoeken van kwaliteit. Als PMO partner gevestigd op de High Tech Campus in Eindhoven, ondersteunen we grote bedrijven in de Brainport regio en omstreken. Veel bedrijven, waaronder ASML, Signify en DAF maken gebruik van de diensten van Corporate Vitality. Wil je weten wat wij voor jou kunnen betekenen?

bottom image

Veelgestelde vragen

Preventief Medisch Onderzoek

Het verschil tussen een PMO en een PAGO? Er is slechts een dunne lijn tussen deze twee gezondheidschecks. Het grootste verschil is dat PAGO zich enkel op de gezondheid in relatie tot de arbeidssituatie richt. Bij PMO gaat het om een algehele gezondheidscheck. De PMO is nooit verplicht, maar wordt gezien als een geschikt hulpmiddel om werknemers gezond in te zetten. De PAGO is verplicht voor bepaalde sectoren.

Iedere organisatie of bedrijf is wettelijk verplicht om medewerkers periodiek een medisch onderzoek aan te bieden (PMO). Met een PMO breng je de gezondheidssituatie van jouw medewerkers en organisatie in kaart, zodat zij en jij weten wat te doen om die te verbeteren. Hiermee geef je actief en concreet vorm aan je duurzame inzetbaarheidsbeleid waar vitaliteit van medewerkers een belangrijk onderdeel van is.

De invulling van het PMO kan op verschillende manier worden ingevuld per organisatie of bedrijf. Hierover gaan we altijd in gesprek met onze klanten zodat dit aansluit bij interne vraagstukken.

Meer informatie over de mogelijkheden of een offerte opvragen? Neem contact met ons op via telefoonnummer 040 3333 001 of e-mail info@corporate-vitality.nl. We zullen je zo snel mogelijk contacteren voor het plannen van een (bel)afspraak.

Via een management dashboard zijn de resultaten van de gezondheidscheck realtime te bekijken. Lees hier meer over het dashboard.

Zij gingen je voor

“Corporate Vitality is al meer dan 10 jaar verbonden aan ASML en daarmee een betrouwbare en flexibele partner op het gebied van gezondheidspreventie.”

Heleen Wedzinga
Heleen Wedzinga Well-being manager ASML

“Naast de DAF Fit test zetten we ook vitaliteitscoaching in. Goede kwaliteit dienstverlening en een prettige samenwerking!”

Katja Wouters
Katja Wouters Programma manager Duurzame Inzetbaarheid DAF Truck

“4 jaar geleden vonden we in Corporate Vitality de perfecte partner om ons duurzame inzetbaarheidsprogramma en vitaliteitsbeleid vorm te geven en te implementeren."

Marc van Rooij
Marc van Rooij President Shimano Europe

Neem direct contact op

Contactgegevens

Vragen of eens sparren over de mogelijkheden? Laat het ons weten.

location

Corporate Vitality Office
Health Services Centre
High Tech Campus 5
5656 AE Eindhoven