In het kort

De fysieke gezondheidscheck is voor:

Medewerkers die meer informatie willen over de huidige gezondheidstoestand en de kans op gezondheidsproblemen in de toekomst.

Dit meten we:

Bloedwaarden (cholesterol en glucose), bloeddruk, BMI, visceraal vet, gezichtsscherpte, gehoor.

Wat houdt de fysieke gezondheidscheck in?

De fysieke gezondheidscheck geeft een werknemer informatie over zijn of haar huidige gezondheidstoestand en de kans op gezondheidsproblemen in de toekomst.

De werknemer die bij ons voor een test komt, bepaalt in overleg met onze arts wat hij of zij wil laten meten. Er kan gekozen worden uit het meten van de cholesterolwaarde, glucosewaarde, bloeddruk, BMI en hoeveelheid visceraal vet (het buikvet). Op indicatie meet de arts ook de gezichtsscherpte en het gehoor. Vervolgens legt de arts uit wat deze testresultaten betekenen en is er uitgebreide aandacht voor de persoonlijke leefstijl en de invloed hiervan op de gemeten waarden, de algehele gezondheid en de kans op toekomstige ziekten.

Uit gerenommeerd onderzoek blijkt steeds duidelijker het belang van een gezonde leefstijl. Leefstijl houdt naast beweging en voeding ook slaap, bioritme, balans in het zenuwstelsel, sociale context en zingeving in. Onze arts geeft, op basis van moderne medische kennis, informatie op maat en zo nodig advies. Hierbij bepaalt de werknemer welke aanpassingen haalbaar zijn en passen bij zijn of haar situatie, zodat een nieuwe gewoonte kan ontstaan. Zo kan er duurzame gezondheidswinst volgen.

De werknemer weet na de check hoe hij of zij de invloed kan vergroten op de eigen gezondheid en zo zijn of haar veerkracht kan stimuleren.

Een werknemer krijgt na een medische gezondheidscheck meer regie over de gezondheid, meer ownership.