Health & Well-being consultancy.

Future-proof gezondheidsadvies op maat voor jouw organisatie.

Globalisering, automatisering, vergrijzing en kunstmatige intelligentie: het zijn maar enkele ontwikkelingen waardoor de werkende wereld continu evolueert. Dit gekoppeld aan bedrijfsspecifieke omstandigheden zoals onregelmatige werkuren, reizen en veiligheidsrisico’s zorgt ervoor dat de gezondheid en vitaliteit van medewerkers onder druk kan komen te staan.

Corporate Vitality haalt de druk van jouw vitaliteits-ketel en tilt de gezondheid van jouw team naar een hoger niveau. Onze dienstverlening sluit aan bij bestaand beleid – zoals bijvoorbeeld CAO’s en gezondheidsinitiatieven – maar gaat nóg verder. We fungeren namelijk als een actieve sparringpartner en werken op maat voor jouw bedrijf. Het doel? Duurzame inzetbaarheid en vitaal ondernemerschap stimuleren.

content image
Analyse van het huidige beleid
Analyse van het huidige beleid
Experts op het gebied van health
Experts op het gebied van health
Begeleiding bij implementatie
Begeleiding bij implementatie
Ziektekosten besparen
Ziektekosten besparen

Zo werkt het

Scan

Scan

Consultant kijkt naar het gezondheidslandschap en maakt een duurzaam inzetbaarheidsbeleid

Design

Design

Het beleid wordt vertaald naar een concreet platform met (preventieve) gezondheidsdiensten voor medewerkers

Implementeer

Implementeer

Met gerichte communicatie zorgt de consultant ervoor dat het vitaliteitsprogramma of de afdeling onder de aandacht wordt gebracht bij medewerkers.

Management

Management

Bijsturen, evalueren en inkopen van gezondheidsdiensten voor medewerkers die bijdragen aan een leven lang gezond werken.

HR-ondersteuning op het gebied van Health & Well-being

Duurzame inzetbaarheid

Waarom problemen oplossen als je ze kan voorkomen?

Een ongemotiveerde medewerker opnieuw enthousiasmeren is moeilijk. En een versleten rug herstellen blijkt vaak onmogelijk. Daarom is het belangrijk om rekening te houden met de wensen en werkomstandigheden van iedere medewerker. Dit geldt zowel voor jong als oud, en vanaf de onboarding tot de laatste werkdag.

Hoe doordachter deze duurzame inzetbaarheid, hoe beter de resultaten voor de medewerker én voor jou als werkgever. Goed inzetbare medewerkers zijn namelijk productiever en kunnen beter inspelen op aanpassingen van hun takenpakket, veranderingen in hun loopbaan en ontwikkelingen in de organisatie.

 

Vitaliteitsprogramma’s

Breng arbeidsongeschiktheid naar een historisch laag niveau.

Om ambitieuze organisatiedoelstellingen te halen, is het belangrijk dat medewerkers zowel fysiek als mentaal fit en vitaal zijn. Hoewel onderzoeken en andere publicaties het belang van vitaliteit steeds meer draagvlak hebben gegeven, blijft het belangrijk om de essentie van veerkracht en welbevinden actief te verkondigen binnen een organisatie.

Met onze programma’s brengen wij het belang van fysieke en mentale gezondheid onder de aandacht. Zit de work-life balance scheef? Wil je dat het team zelf aan de slag kan met fysieke oefeningen? Of heerst er te veel stress op de werkvloer? We gaan na welke thema’s er leven bij jouw werknemers en gaan hiermee aan de slag.

Integraal gezondheidsbeleid

Bespoedig herstel met onze Health Guide.

Arbeidsongeschikte medewerkers leveren hr-managers extra werk op. Om dit werk op te vangen, kunnen wij een Health Guide voor je opstellen. Dit is een informatiegids waarin alle gezondheidsdiensten staan beschreven.

Daarnaast leren we je ook hoe je proactief aandacht kan besteden aan duurzame inzetbaarheid, gezondheid en welbevinden door voorwaarden te scheppen voor een veilige en gezonde werkomgeving.

 

Hoe integreren we het vitaliteitsbeleid in jouw organisatie?

Laten we de mogelijkheden eens bespreken in een vrijblijvend (online) adviesgesprek.

Zij gingen je voor

“Corporate Vitality is al meer dan 10 jaar verbonden aan ASML en daarmee een betrouwbare en flexibele partner op het gebied van gezondheidspreventie.”

Heleen Wedzinga
Heleen Wedzinga Well-being manager ASML

“Naast de DAF Fit test zetten we ook vitaliteitscoaching in. Goede kwaliteit dienstverlening en een prettige samenwerking!”

Katja Wouters
Katja Wouters Programma manager Duurzame Inzetbaarheid DAF Truck

“4 jaar geleden vonden we in Corporate Vitality de perfecte partner om ons duurzame inzetbaarheidsprogramma en vitaliteitsbeleid vorm te geven en te implementeren."

Marc van Rooij
Marc van Rooij President Shimano Europe

Neem direct contact op

Contactgegevens

Vragen of eens sparren over de mogelijkheden? Laat het ons weten.

location

Corporate Vitality Office
Health Services Centre
High Tech Campus 5
5656 AE Eindhoven